Doorloper: Rodezon

Wat doe je in je dagelijkse leven?
Naast mijn werk als huishoudelijke hulp werk ik als vrijwillig coördinator bij Humanitas. In mijn vrije tijd wandel, lees en vilt ik.

Waarom ben je lid – wat trekt je aan in Lets?
Ik ben vijftien jaar geleden lid geworden van Lets omdat ik wilde leven naar wat ik denk. Dat houdt in dat ik niks weggooi wat nog van nut kan zijn voor een ander, zorg draag voor het miljeu en mijn leefomgeving en graag mijn kennis en kwaliteiten inzet om een ander te helpen. En het is natuurlijk heel fijn om een beroep te kunnen doen op 60 andere mensen buiten mijn vriendenkring.
Wat ik ook erg leuk vind is dat er veel diversiteit is in wat mensen aanbieden en vragen. Van ramen lappen tot het redigeren van teksten en alles wat er tussen in ligt.

Fles met gevilt jasje

Hoe gaat het me je handel (wat bied je aan, wat vraag je?)
De handel gaat wisselend. Soms heel erg goed en soms wat minder. Ik maak me er niet erg druk over. De ruilhandel gaat niet over geld, het zijn maar tuinen….
Het hangt wel vaak af van hoeveel tijd ik investeer. Wat altijd goed werkt voor mijn handel is, zijn mijn bezoekjes aan het zondagse Kletskafee 1x in de maand. Dat kan je je handel of workshop direct aan de man brengen naast goederen of diensten. Ik maak er mijn afspraken, het is er gezellig en je leert er nieuwe leden mensen kennen. Ik ben gek op lezen dus ga bij andere leden vaak op boekenjacht, ook ben ik vaak op zoek naar leuke kleding. Soms vraag ik iemand om hout te hakken of ik leen een tomtom. Ik heb ook wel eens verhuisdozen geleend en vakantie gehouden in iemands huis buiten Leeuwarden. Zelf bied ik viltworkshops aan of een focus sessie. Geef iemand een lift met de auto of schoffel een tuintje. Van de week heb ik veel tuinen gekregen voor een dossierkastje dat behoorlijk in de weg stond.

Wat was je leukste ervaring?
Een supergezellig swingfeest. Goede muziek, leuke mensen, heel veel lol gehad en lekker gedanst.

Wat heb je geleerd binnen Lets?
Dat ik meer kwaliteiten heb dan ik dacht.

Wat bindt onze groep?
Ik denk dat we allemaal mensen en de wereld een goed hart toe dragen. We geven graag gebruikte dingen een 2e leven en gooien niet zo graag dingen meteen weg. Iedereen vind het ook leuk om te doen waar hij of zij goed in is.
Het is een mooi aanvullend alternatief op ons reguliere geldsysteem. We kunnen zo op een goedkope manier aan hele leuk dingen te komen of diensten af te nemen.

Help je mee aan klussen voor de organisatie?
Ja, ik breng nieuwe leden op de hoogte van alle ins en outs van de handel en leg uit hoe ons Letssysteem op de computer werkt. Ik verzorg ook de inrichting van de Letskraam als we op markten staan.

Wat wil je vertellen?
Als ik rond kijk in huis en kledingkast en tuin zie ik zoveel van de ruilhandel. Een bankje, een voetenbankje, prachtige gordijnen, broeken en rokken, vlinderstruiken, vaste papaver. De ruilhandel is een onderdeel van mijn leven en ik heb erg leuke mensen leren kennen. En niet te vergeten die lekkere appeltaarten die ik voor mijn verjaardag liet bakken en de gezellige en lekkere maaltijden die ik bij leden had.