Het mooie van Lets: Anna’s klanten

Ontspullen! Anna deed het een paar weken terug en schreef hierover een mooie blog. Maar wie kwamen er bij haar kopen en wat namen ze zoal mee? Hieronder een aantal ledenervaringen met het ruilhandelen én de hitte want het was het warme weekend eind augustus…

Ruilhandel van Anna

We starten met Rode Zon:
Na de kraam op het Oogstfeest in Snakkerburen (pffft wat was het daar warm zeg) te hebben ingericht met een aantal Letsleden, ben ik doorgefietst naar Anna. Het was daar binnen een stuk koeler dan buiten. En gezellig!
Ik had Anna al een tijd niet gesproken. Nadat twee vroege bezoekers waren vertrokken hebben we eerst even bijgebabbeld. En vervolgens heb ik door het grote aanbod gecategoriseerde boeken geneusd en er 2 uitgezocht. Zo had ik toch weer 2 leuke kadootjes op de kop getikt en de boeken waren zo goed als nieuw. Ik ben de hele middag bij Anna rond blijven hangen tot ik weer naar Snakkerburen kon om de kraam op te ruimen. Als tegenruil heb ik nog even voor haar de was opgehangen…

Dan is er Frank:
Lekker kunstboeken kopen bij Anna. Al een hele poos beschik ik over een ruime hoeveelheid tuinen en dat gaf mij de ruimte om met een gerust hart vanuit de tuin van Snakkerbuorren, waar het oogstfeest op 24 augustus werd gevierd, naar Anna te fietsen. Jaap had me uitgelegd waarop ik me kon oriënteren en met enige moeite vond ik het pand. Letscollega Rode Zon was er ook, ik zeeg neer op de royale combinatiebank voor een kletsje en het was al snel gezellig.
Op een tafel in de achterkamer stonden dozen met verschillende categorieën boeken. O.a kunst, esoterie en literatuur werden aangeboden en na wat heen en weer gepraat stortte ik me op de kunstboeken. Er zaten een paar knoeperds bij, o.a. over de joodse kunstschilderes Charlotte en een wereldgeschiedenis van de kunst van Janssons. Grote, destijds dure boeken, die ik prima aan vrienden of bekenden van mij cadeau kan doen. Ik zocht er nog een aantal uit en kreeg te horen dat ze voor 200 tuinen mijns waren. Vond ik wel veel, maar dan realiseer je je dat je ruim 400 tuinen bezit en dat Anna best wel aardig is en weinig handelt. Ze kan de tuinen dus goed gebruiken.
Een paar dagen later kwam ik er weer om de koop te bezegelen en kreeg ik als dank nog een hippe, licht bruine broek als extra. Die past maar net, maar het geval heeft een mooie kleur, dus draag ik hem. Anna bedankt voor de klandizie en andere Letsers kunnen gerust kunstboeken in de aanbieding doen, want ik ben wel geïnteresseerd!

Tot slot Arrianne:
Op de laatste dag van Anna’s Lets-driedaagse ben ik vroeg in de ochtend naar Anna gereden want het was ’s middags veeelll te warm. ’t Was een leuk stukje fietsen zo buiten de stad in het Friese dreven en ik vond het jammer dat de route alweer ‘op’ was.
Werd bij Anna onthaald op een kopje rooibosthee en een rondleiding. Daarna op mijn gemak rondgeneusd en een stapeltje boeken uitgezocht en tuin-en kunsttijdschriften voor het maken van collages. Als bonus zag ik een mooie broodschaal van 50 jaar oud, nog uit de bruidsschat van Anna’s ouders. Nu is het mijn schat en ik werd er helemaal blij van.

Goederen van Anna (schilderij vrouw door Jannes Kleiker)