Dat is het mooie van Lets!

Ontspullen! Het is een hype die ook mij in de greep heeft. Ik heb in de loop der jaren veel spullen verzameld, nuttige spullen, spullen-voor-de-leuk, kinderspullen, boeken, kleding etc. etc. Met als gevolg dat de kasten uitpuilen en het huis tjokvol is. Tijd dus om eens grondig op te ruimen. Maar wat te doen met al die spullen? Ze aanbieden op Lets natuurlijk, de ruilkring voor goederen en diensten waarvan ik al jaren lid ben.

Op een warme zondagmiddag kwamen diverse Letsleden tussen mijn uitgestalde boeken en andere spullen snuffelen en kijken of er nog iets voor ze bij zat. Kopje thee erbij, glaasje water voor de dorst, een praatje tussendoor… Uiteindelijk ging de een naar huis met drie Ikea-kastjes om knutselspulletjes in op te bergen en een ander met een aantal mooie prentenboeken voor haar kleinkind. Een derde had interesse in mijn kunstboeken die hij weer cadeau doet aan vrienden en kennissen. Ook de zelfgemaakte Indiase linzensoep ging grif van de hand.

Ruilhandel van Anna

De volgende dag kwam er nog iemand langs, die het ‘slow fashion’-principe aanhangt, wat inhoudt dat er in het kader van duurzaamheid alleen tweedehands kleding mag worden aangeschaft. Zij ging de deur uit met onder andere de spijkerbroek die al lang op het verlanglijstje stond. Ook was ze blij met een sprookjesboek met mooie tekeningen, waarvan ze posters maakt voor de kinderkamer van haar dochtertje.

Aan het eind van de Lets-driedaagse was ik aardig wat spulletjes kwijtgeraakt. De hiermee verdiende tuinen zijn mooi meegenomen en komen op een later tijdstip heel goed van pas. Maar het goede gevoel dat ik er aan overhield heeft met iets heel anders te maken, namelijk het feit dat mijn met liefde verzamelde boeken en andere spullen weer een goede bestemming krijgen en bij mensen terechtkomen die daar echt blij mee zijn. Als variatie op een lokale spreuk zou ik dan ook willen zeggen: ‘Kijk, dat is ’t mooie van Lets!’

Anna