Letscafé: zaadjes ruilen een lezing over het bodemleven

Wortels maken de stek

Komend Letscafé van 16 april vieren we het voorjaar met een ruilmarkt voor stekken en zaden. Vermenigvuldigen en delen in het groen! Neem je overvloed aan zaadjes mee en maak meer van je mooiste plantjes om ze te kunnen ruilen met anderen. Voorafgaand aan het Letscafé en de planten-zaden-ruil een lezing: ‘Aardig voor de aarde en je tuin’.

Extremere weersomstandigheden en uitputting van de bodem zijn de onderwerpen die meer en meer onder de aandacht komen. Naar aanleiding hiervan is er in het filmhuis de docu ‘Onder het maaiveld’ te zien over de rijkdom van het leven in de bodem en het belang ervan voor alles wat er op leeft. Dit, samen met de lezing door Sam Hamers over de ‘muziek’ van planten en hoe vriendelijk zijn hun groei bevordert, geeft Letslid Marian inspiratie om te komen vertellen over een manier om aardig te zijn voor alles wat leeft in de grond.

Enkele jaren geleden begon ze met het bedekken van de bodem (mulchen) en haar enthousiasme erover is sindsdien alleen maar toegenomen. Zij zal haar ervaring en kennis hierover graag delen.

Aan bod zal komen hoe je eenvoudig zelf in je tuin:
* je planten weelderig kunt laten groeien met minder werk
* het bodemleven kunt beschermen en laten toenemen
* de natuur kunt volgen ten behoeve van gezonde grond
* je tuin klimaatbestendig kunt maken

Letscafé begint om 14.30 uur (Gerard Doustraat 23A) met de lezing ‘Aardig voor de aarde en je tuin’. Aansluitend is er de plantjes-zaden-ruil en de mogelijkheid om onder genot van theetje-koffie met iets lekkers, bij te praten. In het kader van delen en vermenigvuldigen: stuur dit bericht gerust door naar geïnteresseerde vrienden en kennissen. Ook niet-leden zijn van harte welkom!

Groeten van Marian en de activiteitenkring.

De zaden van Marian geven al blaadjes

– In het Filmhuis Slieker is de film ‘Onder het maaiveld’ nog te zien tot 2 april.
– Nog een filmtip: ‘The Biggest Little Farm’. Op YouTube vind je een interview met de makers.
– Nieuwsgierig geworden naar de plantenmuziek van Sam Hamers? Tijdens de ‘Flower Power Markt’ op 22 en 23 juli 2023 in Buitenpost, kun je genieten van een ‘Klankbad Zomerdroom’.

Deze plantjes krijgen lekker veel worteltjes
Rode zon heeft stekjes opgekweekt om te ruilen op het Letscafé