Koffiedrab; overal goed voor

Koffie is mijn grote zonde. Ik probeer al jaren minder koffie te drinken en al jaren lukt het me niet. Zéker als je puberpeuter hebt is koffie echt onweerstaanbaar. Het is dé vloeistof waar ik op draai. Al jaren gooi ik de overgebleven koffiedrab gewoon bij het GFT.

In wat een vorig leven lijkt gebruikte ik de koffiedrab nog wel eens voor een schoonmaakklusje. Ik maakte toen regelmatig handafdrukken met spul wat de recherche ook gebruikt voor vingerprints. Dat was echt reuze goed materiaal en je kreeg er heel mooie afdrukken van maar de persoon die zijn handen wilde vereeuwigen bleef met twee zwarte handpalmen zitten. Wat heel goed werkte was het schoonmaken met koffiedrab. Het was eigenlijk het enige wat goed werkte. Dat geeft wel aan hoe bijzonder koffiedrab eigenlijk is, een enorme schoonmaker. Je kunt er dus ook een schrub van maken voor je lichaam, beetje mengen met olijfolie en een snufje kaneel (voor de lekker) en schrubben maar. Je hoeft nooit meer een schrubsmeerseltje te kopen in een plastic potje. Handig!

Ik schreef al eerder een blog dat je ook heel gezonde oesterzwammen kunt kweken op koffiedrab. Maar vandaag ontdekte ik iets nieuws. Je kunt de koffiedrab ook gewoon aan je potplanten geven. Er zitten namelijk heel veel goede voedingsstoffen in. Vandaag heb ik dat voor de eerste keer gedaan. Geen idee of het een positief effect heeft maar als mijn planten ook maar een beetje op mij lijken, worden ze er vast een stuk blijer van.