Letscafé; lezing over het basisinkomen

Komende zondag is er weer een Letscafé en ook deze keer wordt er een lezing gehouden. Letslid Frank heeft Jan Atze Nicolai en Brigitta Scheepstra gevraagd voor een lezing over ‘het basisinkomen’. Vanaf 14.30 ben je welkom! Eerst een kopje koffie of thee en (gratis) gebak. Om 15.00 uur begint dan de lezing. Voor ons Letsers interessant, maar voor iedereen natuurlijk! Als je komt neem dan gerust een geïnteresseerde vriend of kennis mee, een leuke activiteit voor de zondagmiddag.

Jan Atze Nicolai en Brigitta Scheepsma

Kan het universeel basisinkomen in deze tijden van crisis en polarisatie bijdragen tot oplossingen? Is basisinkomen niets minder dan een ‘vredesdivident’? Basisinkomen is een fundament van bestaanszekerheid en inkomenspositie voor iedereen. Basisinkomen geeft het woord ‘vrijheid’ nieuwe betekenis. Basisinkomen is een mensenrecht, en dus voor iedereen. Basisinkomen is een herstelbetaling voor de uitbuiting van ‘arme landen’, of de adequate compensatie voor de ondermijning van Oost-Groningen.

Al deze stellingen zullen aan de orde komen. Brigitta en Jan Atze nemen je mee van kleine experimenten rond basisinkomen in Nederland, via Give Directly in Kenia, tot het grote universele plan ‘het ideale eigenbelang’ van de Friese schilder/econoom/filosoof Pieter Kooistra.

Brigitta Scheepsma is geestelijk verzorger en oud-raadslid in T-diel en Jan Atze Nicolai is coach Niet-Aangeboren-Hersenletsel-Zorg en oud-wethouder van Leeuwarden. Beiden zijn zeer betrokken, actief en deskundig op het terrein van het universeel en onvoorwaardelijk basisinkomen.

Kortom: Het wordt een inspirerende bijeenkomst in ons café LETS – Gerard Doustraat 23A

Meer weten? Lees dan eens het dubbelinteview wat Frank heeft gehouden met Atze Nicolai en George van der Meulen over het failliet van het streven naar economische groei.