Plaatjes snijden voor SoulCollage®

Heb je dat ook wel eens dat je een Letsklus aanneemt en je al doende merkt dat je het verschrikkelijk niet leuk vindt? Dat overkwam mij n.a.v. Lucy’s vraag wie plaatjes wilde snijden voor SoulCollage®. Ik had met goede moed ja gezegd, Lucy bracht tijdschriften en snijmateriaal en na nog maar 5 minuten snijden dacht ik; wat saai, ik vind hier echt helemaal niks aan. Oei.

Een weekje later toch maar eens opnieuw geprobeerd; tv aan, lekker op de bank, theetje erbij, snijmat op schoot en snijden maar. Dat ging een stuk beter en het verbazingwekkende was; na verloop van tijd ging ik het zelfs leuk vinden. Krijg nou wat. De afgelopen zomer heb ik me door Lucy’s stapel tijdschriften heen gesneden en toen ik onlangs brak was van een griepje, was juist dat waar ik plezier in had. Als ruil voor het plaatjes snijden kon ik aanschuiven bij een workshop uit Lucy’s aanbod en ook daar kreeg ik steeds meer schik in.

Het idee achter SoulCollage® is dat wanneer je afbeeldingen zoekt die je op dat moment aanspreken en hiermee een collage maakt, de collage je kan vertellen hoe een deel van je persoonlijkheid denkt en voelt. We zijn immers allemaal een vat vol vaak tegenstijdige deelpersoonlijkheden die allemaal iets nodig hebben, iets vinden én gehoord willen worden. Met behulp van de collages kun je deze verschillende delen aan het woord laten, wat je  bewust maakt van wat in je leeft en je er zodoende meer sturing aan kunt geven.

Over SoulCollage® zegt Lucy: “Met de intuïtieve SoulCollage® methode maak je met afbeeldingen prachtige kaarten. Je maakt je los van je logische verstand en verbind je met je intuïtie en je innerlijke creativiteit. Na het maken van de kaarten doe je een eenvoudig, maar bijzonder proces. Hierdoor krijg je veel inzichten in jezelf en antwoorden op vragen rondom je persoonlijke ontwikkeling.”

Wil je het ook eens proberen? Op de site van Lucy Schaaphok staat meer info over SoulCollage® en je vindt er ook een gratis Mini-workshop SoulCollage®.