zondag, 15 maart 2020 14:53

Coronavirus: hoe bescherm je jezelf

Geschreven door
Klik op de foto voor een immunversterkende grog Klik op de foto voor een immunversterkende grog

't Is stil op straat. Bijna alle winkelwagentjes van de supermarkt staan nog buiten in de rij. Het schap van de voorgebakken broodjes is nagenoeg leeg en de chips ook. Het Corona-bier is zelfs helemaal op. Was afgelopen week in de aanbieding, hoe verzinnen

ze het. Grappig genoeg staat er nog ruim Desperado-bier.

 

 

Je kunt op verschillende manieren proberen het risico op ziek worden te verminderen:
• het vermijden van de brandhaarden
• persoonlijke hygiëne
• zorgen voor een goed immuunsysteem.
Het vermijden van de brandhaarden wordt veel besproken in de media en het in acht nemen van persoonlijke hygiëne ook. In deze blog noem ik een aantal immuunversterkers. Waarbij ik wil aanmerken dat ze de weerstand kunnen intensiveren, maar het is geen medicijn tegen corona!!
Kun je je adem niet langer dan 10 seconden inhouden,
heb je koorts en een zwaar gevoel op de borst neem dan ajb contact op met je huisarts.

1. Numero uno: ga op tijd naar bed en slaap voldoende, dan werkt je immuunsysteem op zijn best
2. Stress maakt vatbaar voor ziekten, ontspan met bv. de Pranayama ademhaling
3. 'De charme van je darmen'; darmen dragen bij aan je weerstand. Verzwak ze niet met het gebruiken van veel suiker en alcohol.
4. Drink voldoende water en/of thee voor de afvoer van afvalstoffen.
5. Rook niet (mee), roken kan de symptomen van het coronavirus verergeren.
6. De bloesemremedie 'Laurier nobilis' zou het coronavirus doden. Helaas uitverkocht, tenminste ik kon het niet vinden. Misschien heb jij meer geluk.
7. Voed je lichaam met voldoende vitamines en mineralen: vitamine C - vitamine D3 - magnesium - zink - selenium (zie *). Of neem 10 gram vitamine C per dag en extra zink, dit brengt dat je lichaam in een basisch milieu en daar kan een virus niet goed tegen.
8. Zorg ervoor dat je mond en keel vochtig zijn. Neem zeer regelmatig paar slokjes water, hierdoor spoelen eventuele coronavirussen naar de maag en worden daar gedood door het maagzuur. Bij een droge keel kan het virus de luchtpijp binnendringen en in de longen komen. (zie **)
9. Drink geregeld thee van plakjes gember met curcuma (geelwortel) en zwarte peper. Thee van plakjes gember met citroen wordt ook aanbevolen. Drink bleekseldrijsap.
10. Gebruik kruiden met een anti-virale en anti-bacteriële werking: vlierbessen - olijfblad extract - knoflook - echinacea - oregano - basilicum
Kruiden om je immuunsysteem sterk te houden zijn: astralgalus (vlezige hokjespeul) - rhodiola - cordyceps en reishi (medicinale paddenstoelen) (zie ***)
11. Je luchtwegen vrij maken kan door bij het stomen een paar druppels oregano- of lavenelolie aan het hete water toe te voegen.
12. Werk je liever met homeopatische middelen, door de klassiek homeopaat worden aanbevolen in de in de 30K potentie: Arsenicum album , Eupatorum perfoliatum, Gelsemium sempervirens en Bryonia cretica. Te bestellen via de apotheek of Hahnemann.nl (zie ****)
13. Brand dagelijks een uurtje wierook, dit zuivert ruimtes van negatieve energieën en ziektekiemen doordat ze worden gebonden aan de geurstoffen in de rookdeeltjes.


Wil je meer weten over kruiden, kijk dan eens op:
Herbal collective news, Daily health alerts of Home natural cures.

*       Bron: Health Impact News - Hoeveelheden:
        Vitamine C: minimaal 3000 mg per dag, verdeel dit over verschillende  dosissen 
        Vitamine D3: 2000 IE per dag 
        Magnesium: 400 mg per dag (als -citraat, -malaat, -chelaat of een -chloride vorm) 
        Zink: 20 mg per dag 
        Selenium: 100 mcg per dag
**     De Word Health Organisation noemt deze tip een Myth buster
***   Contra-indicaties; sommige supplementen gaan niet samen met reguliere medicatie, tijdens zwangerschap of bv. bij immuunziekten
****  Neem contact op met een klassiek homeopaath om te bepalen welk middel je nodig hebt

Grog geelwortelpoeder smal